Persoonlijke behandelingen

De behandelingen zijn op u persoonlijk gericht. Iedereen heeft eigen zorg, eigen aandacht en een eigen aanpak nodig.  Maar het belangrijkste deel vind ik dat u en ik een team zijn die uw gebit gezond willen houden. Samen staan we sterk voor een gezond gebit.

Een verwijzing voor een
behandeling is niet nodig

Kinderen tot 18 jaar worden volledig vergoed vanuit de basisverzekering

Parodontitis behandelingen

Als mondhygiënist is het behandelen en het onder controle krijgen van uw tandvleesontstekingen/parodontitis mijn hoofdtaak. Voor de behandelingen van parodontitis werk ik met een protocol. Deze zal ik na de intake uitvoerig met u bespreken. 

Preventieve behandelingen

Met preventie bedoel ik alles om een gebit schoon en gezond te houden.  Het woord ‘preventie’ staat voor ‘het voorkomen van’.  En in dit geval het voorkomen van tandvleesproblemen, gaatjes, erosie, vieze geur, vieze smaak en het voorkomen van parodontitis (ernstige tandvleesontsteking met botverlies).

Kinderbehandelingen

De vergoeding van behandelingen bij kinderen wordt volledig (100%) vergoed vanuit uw basisverzekering. Veel van de behandelingen bij kinderen zijn gebaseerd op preventie.  Instructie geven is bij iedereen erg belangrijk, zeker bij kinderen. Immers jong geleerd is oud gedaan. 

 

Tijdens de behandeling stel ik het belang van het kind voorop. Tevens betrek ik de ouders en/of verzorgers bij alle instructies en informatie zodat de zorg thuis voortgezet kan worden voor het beste resultaat. Ook hierbij speelt teamwork dus een belangrijke rol.  

Mondzorg bij ouderen

Mondhygiëne is voor iedereen belangrijk, maar naarmate wij ouder worden spelen er meer factoren een rol bij de (mond)hygiëne. Denk aan gezondheidsaandoeningen, medicijn gebruik, verminderd speeksel en/of een droge mond. Dit kan resulteren in meer tandplak en dus meer bacteriën, waardoor er tandvleesproblemen kunnen ontstaan. 

Voeding & mondgezondheid

Voeding heeft een goede en soms nadelige invloed op de mondgezondheid. Indien nodig kunnen we dat bespreken door middel van een voedingsdagboek.  Tijdens de behandelingen zal ik hier, indien gewenst, verder op in gaan.

Beugels

Bij het beugelen voor jong en oud is onderhoud aan het gebit erg belangrijk.  Het is extra lastig om het gebit schoon te krijgen en te houden, als je een beugel hebt.  Juist hierbij helpen instructies en het regelmatig reinigen voor het behoud van mooie en gezonde tanden.  

Implantaten

Voor implantaten heb ik speciale instrumenten welke alleen op implantaten gebruikt mogen worden. Deze instrumenten zijn van titanium en kunnen uw implantaten niet beschadigen. Tevens werk ik met de NSK varios, (Powder therapy guide) een methode om de bacteriën te verstoren waardoor uw implantaat schoon en ontstekingsvrij zal kunnen zijn en blijven. 

Angst behandelingen

Wanneer u aangeeft angst voor de behandeling te hebben, zal ik hier te allen tijde rekening mee houden! Allereerst probeer ik u zo goed mogelijk op uw gemak te stellen en neem ik extra de tijd om u goed uit te leggen wat ik ga doen. Voor mijn afstudeer scriptie, heb ik veel wetenschappelijke artikelen bestudeerd en met elkaar  vergeleken om in de praktijk samen met u te bedenken hoe we uw behandeling zo comfortabel mogelijk kunnen maken.

Zwangerschap en mondgezondheid

Tijdens de zwangerschap is mondgezondheid van groot belang voor zowel moeder als kind. Hormonale veranderingen kunnen het tandvlees gevoeliger maken, waardoor ontstekingen en bloedingen vaker voorkomen.

Tandvleesontsteking, ook bekend als gingivitis, kan invloed hebben op het geboortegewicht en mogelijk leiden tot vroeggeboorte vanwege de vrijgave van bepaalde stoffen in het lichaam als reactie op de ontsteking.

Tandvleesontsteking veroorzaakt een toename van ontstekingsstoffen en bacteriën in de bloedbaan, die de placenta kunnen bereiken en ontstekingen in het lichaam kunnen verergeren. Dit kan leiden tot een verhoogd risico op complicaties tijdens de zwangerschap, waaronder een verhoogd risico op vroeggeboorte en een laag geboortegewicht.

Bovendien kunnen de bacteriën die verantwoordelijk zijn voor de ontsteking zich verspreiden naar andere delen van het lichaam en zo de immuunrespons beïnvloeden. Dit kan leiden tot verdere complicaties tijdens de zwangerschap.

Daarom is het belangrijk om tijdens de zwangerschap extra aandacht te besteden aan mondhygiëne. Regelmatig poetsen, rageren en flossen is essentieel.
Ook voeding speelt een rol: calcium en vitamines zijn cruciaal voor de ontwikkeling van het kindergebit. 

Een goede mondgezondheid bevordert een gezonde zwangerschap.

Prijzen

Ik hanteer de door NZA vastgestelde bedragen. Zie hier de prijslijst. Voor vergoedingen verwijs ik u naar uw eigen verzekeraar. Bij een tandartsen pakket wordt vaak 75-80% van de behandeling vergoed. Bij de intake zal ik op basis van uw gebit een begroting maken en deze met u bespreken.
De behandeling bij kinderen worden 100% vergoed vanuit de basisverzekering.

Welkom bij NR Mondzorg
in Albrandswaard

Adres
NR Mondzorg Albrandswaard
Emmastraat 2G
3171 AH Poortugaal
010-230 64 58

De praktijk is rolstoel toegankelijk.

Openingstijden
Behandeling is op afspraak. Klik op de knop hieronder om een afspraak te maken.

Parkeren
Er is een parkeerterrein nabij de praktijk. Tevens is tegenover de praktijk een parkeergarage van de supermarkt Plus.

Openbaar vervoer
Vanaf metrostation Poortugaal is het 10 minuten lopen naar de praktijk. Tevens is het mogelijk om bij metrostation Poortugaal op buslijn 602 of 612 te stappen, tot de Waalstraat. Stap uit tegenover het gezondheidscentrum de Emmastaete. De praktijk zit hier om de hoek.

Een verwijzing voor een
behandeling is niet nodig

Kinderen tot 18 jaar worden volledig vergoed vanuit de basisverzekering